0529 215000

Duurzame energie: Energie nul voor woningen en bedrijfspanden

De heden ten dagen algemene tendens is om gebouwen zo energie zuinig mogelijk te maken dit zijn dan de nieuwbouw en de bestaande bouw.

Door het energie besparen wordt dan ook een besparing gerealiseerd op de CO2 uitstoot. Deze lagere CO2 uitstoot verbeterd het leef klimaat voor zowel onze jeugd en andere toekomstige bewoners. De energie besparing is door gebruikmaking van één of meerdere installatie delen te verkrijgen.

Mogelijkheden om energie te besparen zijn:

  • Zonne-energie om elektra op te wekken;
  • Zonne-energie voor opwarmen van het water in de boiler;
  • Warmtepompen door middel van aardwarmte of warmte uit de omgevingslucht;
  • Led verlichting;
  • Laag temperatuur verwarming systeem;
  • Hout gestookte cv ketel. Pellets,- snippers of hakhout;
  • Besturing of bewaking op afstand;
  • Wind energie waarmee een b.v. complete woning van elektra wordt voorzien en zelfs de CV installatie verwarmd wordt door deze gewonnen elektra. Het streven moet dan ook zijn om geen gasaansluiting meer nodig te hebben.

Een combinatie van 1 of 2 systemen kan er zelfs toe leiden dat er energie terug wordt geleverd aan het openbare net. Een energie nul woning heeft dus een laag energie verbruik of kan zelfs energie terug leveren en het bestaande pand zal dan ook in waarde stijgen.

Verwarming

Op het gebied van verwarming kan ITB Ommen alle mogelijke vormen installeren. Denk bijvoorbeeld aan CV, hete lucht of warmtepomp.

Lees meer

Sanitair

Voor het installeren van een comfortabel inrichting van een badkamer of keukens kunt u rekenen op onze duurzame installatie expertise.

Lees meer

Elektra

Het juist toepassen van goede elektra installaties is een van onze speerpunten, of het nu om renovatie of nieuwbouw gaat, u kunt op ITB-Ommen rekenen.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Het beheersen van het klimaat in ruimten is per ruimte afhankelijk van de omgeving waar de ruimte zich bevindt en heeft te maken met het doel van de ruimte.

Lees meer

Duurzame energie

ITB-Ommen is specialist in het toepassen van energiezuinige installatietechniek. Denk aan zonne-energie, windenergie, warmtepompen en LED.

Lees meer

Dakwerk

Heeft u last van een lekkend dak of goot? ITB-Ommen helpt u uit de nood en adviseert hoe deze problemen voorkomen kunnen worden.

Lees meer

ITB Ommen: duurzaam betrokken

ontwerp en realisatie the webhouse