0529 215000

Hout gestookte CV installaties

Bij dit type verwarming wordt er gebruik gemaakt van hout. Hout kan op verschillende vormen worden gebruikt als brandstof; als pellets, als houtblokken of als snippers. Daarnaast kunnen de houtverbrandingsketels vaak ook worden gestookt met olifantsgras en mais.

Hout is een goedkope brandstof en volop verkrijgbaar. Inmiddels heeft ITB-Ommen veel ervaring opgedaan met dit type verwarming bij uiteenlopende toepassingen. De ketels zijn in allerlei grootten verkrijgbaar, ook kunnen deze ketels in woonkamers worden geplaatst.

Wist u dat er een hoge subsidie beschikbaar is voor hout gestookte installaties? Deze subsidie is wordt beschikbaar gesteld door Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en houdt in dat de overheid de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund.

ITB-Ommen verkoopt onder ander houtketels van Ferroli, de Bluesolid. Deze Italiaanse ketels voldoen aan de eisen zoals gesteld door ISDE. Dat betekent dat de subsidie, voor een Bluesolid ketel van 42kW, maar liefst € 3.360,00 is. Omdat wij deze ketels met een erg hoge korting kunnen inkopen, worden de kosten van de aanschaf van de ketel nagenoeg gedekt door de subsidie. Klik hier voor meer informatie over deze ketel.

Zie ook de website RVO voor de laatste informatie.

Graag geven wij u advies over de diverse mogelijkheden voor deze verwarming, bel of mail voor een afspraak.

Verwarming

Op het gebied van verwarming kan ITB Ommen alle mogelijke vormen installeren. Denk bijvoorbeeld aan CV, hete lucht of warmtepomp.

Lees meer

Sanitair

Voor het installeren van een comfortabel inrichting van een badkamer of keukens kunt u rekenen op onze duurzame installatie expertise.

Lees meer

Elektra

Het juist toepassen van goede elektra installaties is een van onze speerpunten, of het nu om renovatie of nieuwbouw gaat, u kunt op ITB-Ommen rekenen.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Het beheersen van het klimaat in ruimten is per ruimte afhankelijk van de omgeving waar de ruimte zich bevindt en heeft te maken met het doel van de ruimte.

Lees meer

Duurzame energie

ITB-Ommen is specialist in het toepassen van energiezuinige installatietechniek. Denk aan zonne-energie, windenergie, warmtepompen en LED.

Lees meer

Dakwerk

Heeft u last van een lekkend dak of goot? ITB-Ommen helpt u uit de nood en adviseert hoe deze problemen voorkomen kunnen worden.

Lees meer

ITB Ommen: duurzaam betrokken

ontwerp en realisatie the webhouse