0529 215000

Warmtepompen: warmte uit de aarde

Een warmtepomp kan uit aarde, water en lucht energie onttrekken. Heel simplistisch geredeneerd: Dit gebeurt op een manier zoals de koelkast thuis ook werkt, alleen omgekeerd. Een koelkast produceert koelte en een warmtepomp produceert warmte. Omgekeerd kan ook, dan wordt er koude geproduceerd in plaats van warmte.

Het voordeel van een warmtepomp is dat dit heel efficiƫnt gebeurt, een investering van een klein beetje energie levert soms een rendement op van wel 500%. Dus voor elke euro die u stopt in een warmtepomp, krijgt u voor 5 euro aan energie terug geleverd. We noemen dit een COP van 5.

Warmtepompen worden voor heel veel toepassingen gebruikt, onder andere:

  • verwarmen van water voor bijvoorbeeld CV of zwembadwater (lucht/water warmtepomp of water/water warmtepomp),
  • verwarmen van lucht (lucht/lucht warmtepomp),
  • koelen van lucht (lucht/lucht warmtepomp).

Verwarming

Op het gebied van verwarming kan ITB Ommen alle mogelijke vormen installeren. Denk bijvoorbeeld aan CV, hete lucht of warmtepomp.

Lees meer

Sanitair

Voor het installeren van een comfortabel inrichting van een badkamer of keukens kunt u rekenen op onze duurzame installatie expertise.

Lees meer

Elektra

Het juist toepassen van goede elektra installaties is een van onze speerpunten, of het nu om renovatie of nieuwbouw gaat, u kunt op ITB-Ommen rekenen.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Het beheersen van het klimaat in ruimten is per ruimte afhankelijk van de omgeving waar de ruimte zich bevindt en heeft te maken met het doel van de ruimte.

Lees meer

Duurzame energie

ITB-Ommen is specialist in het toepassen van energiezuinige installatietechniek. Denk aan zonne-energie, windenergie, warmtepompen en LED.

Lees meer

Dakwerk

Heeft u last van een lekkend dak of goot? ITB-Ommen helpt u uit de nood en adviseert hoe deze problemen voorkomen kunnen worden.

Lees meer

ITB Ommen: duurzaam betrokken

ontwerp en realisatie the webhouse